Бібліотеки на етапі розвитку інформаційного суспільства - Яворська , Т. М. (Інформація та соціум, 2022)
На сучасному етапі розвитку інформаційного суспільства відбуваються зміни та перетворення всіх складових діяльності бібліотек, що набувають системного характеру, «виникають нові форми організації діяльності, відбуваються процеси диверсифікації, зміни в технологічній, кадровій, управлінській складових функціонування, тобто тенденції, які вже дістали назву трансформаційних змін».