Шляхи удосконалення інформаційної системи Державного архіву Тернопільської області - Недошитко , І. Р. (Інформація та соціум, 2022)
На сьогоднішній день у світовій практиці перехід від автоматизованих інформаційно-пошукових систем до складних інформаційних систем з інтелектуалізованими можливостями став реальним. Ринок України насичений потужною комп’ютерною технікою та різноманітним новітнім програмним забезпеченням, вирішені проблеми несумісності програм та комп’ютерів, створені програмні продукти, які не можуть вирішувати надзвичайно складні завдання. Ці якісно нові зміни зумовили необхідність розгляду функцій, завдань та принципів побудови інформаційних масивів та систем; забезпечення розробки єдиної стратегії формування уніфікованих систем опису та класифікації архівних даних державного та науково-організаційного характеру.