Спеціальні види документації та спеціальне (галузеве) документознавство - Анісімова , О. М.; Ковальська , Л. А. (Інформація та соціум, 2021)
В інформаційній системі сучасного документообігу важливу роль відіграють документи, їхня форма, вид, зміст та наповнення. У практичному житті зустрічаємо найчастіше управлінську документацію, яка супроводжує усі процеси життєдіяльності суспільства. Крім того, в інформаційному середовищі є спеціальні (галузеві) документи, які відбивають специфіку окремої сфери та галузі побутування інформації. Їхня специфіка та змістове наповнення, особливості реалізації стосуються діяльності певних структур (фінансова, стратегічна, науково-технічна тощо) і потребують спеціальних знань документознавця / діловода.