Аналіз сучасного стану бібліотек закладів вищої освіти України та створення єдиного бібліотечного простору - Спрінсян , В. Г. (Інформація та соціум, 2021)
Актуальність теми дослідження обумовлена тим, що бібліотеки охоплюють всі сфери життєдіяльності людини, зокрема сферу навчання та науки, які є фундаментальними у системі держави та суспільства, особливо в епоху активної інформатизації та глобалізації, що спричиняє збільшення потреби у висококваліфікованих фахівцях-випускниках закладів вищої освіти та науковцях для формування свідомості нації, зростання економічного потенціалу країни та науково-технічного прогресу, тому цей вектор розвитку є одним з пріоритетних.