Блокчейн-технології і безпека цифрового документообігу

Автор(и)

  • Л. А. Ковальська Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • К. Р. Котов Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Сучасне інформаційне суспільство все більше прагне до електронного документообігу, що ставлять питання їх безпеки у пріоритеті. Світ переживає стрімкий розвиток інформаційних і комунікаційних технологій, впровадження нових ідей, перехід до нових можливостей та засобів зв’язку. Надання якісних послуг та покращення обслуговування запитів і потреб громадян, передбачає відмову від застарілих методів обробки інформації, щоб відповідати сучасним вимогам. Запровадження електронного документообігу є однією з таких істотних змін. Перехід на електронний документообіг значно скорочує часові витрати на виконання дій, не пов’язаних з обслуговуванням громадян: автоматична реєстрація документів, слідкування за їх переміщенням, контролювання виконання документів тощо.

Біографії авторів

Л. А. Ковальська , Донецький національний університет імені Василя Стуса

д-р іст. наук, професор

К. Р. Котов , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Посилання

Tapscott D., Tapscott A. Blockchain Revolution: How the Technology Behind Bitcoin Is Changing Money, Business, and the World. Penguin, 2016. 348 с.

Swan M. Blockchain: Blueprint for a New Economy. O’Reilly Media, 2015. 130 с.

Mougayar W. The Business Blockchain: Promise, Practice, and Application of the Next Internet Technology. Wiley, 2016. 179 с.

Kulikovskyi A. Технологія blockchain як складова інформаційної безпеки. Електронне фахове наукове видання «Кібербезпека: освіта, наука, техніка», 2019. Vol. 4(4). P. 85–89. https://doi.org/10.28925/2663-4023.2019.4.8589

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-30

Як цитувати

[1]
Ковальська , Л.А. і Котов , К.Р. 2023. Блокчейн-технології і безпека цифрового документообігу. Інформація та соціум. (Лис 2023), 153-157.

Номер

Розділ

Секція 5 Сучасні підходи до застосування інформаційних технологій у період воєнних дій