Типи топологій комп’ютерних мереж, їх переваги та недоліки у використанні

Автор(и)

  • В. Ю. Василенко Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Д. В. Флуд Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Комп’ютерні мережі – це складна технічна система, яка поєднує комп’ютери та інші пристрої з метою обміну даними. Важливо вибрати правильний тип топології мережі, щоб забезпечити найефективнішу роботу мережі та зменшити витрати на обладнання та його підтримку, тому ми детально розглянемо різні типи топологій комп’ютерних мереж та їхні переваги і недоліки у використанні [1].
Топологія мережі є одним з основних аспектів під час створення комп’ютерної мережі. Топологія визначає спосіб, яким комп’ютери та інші пристрої підключені до мережі та як вони обмінюються даними.

Біографії авторів

В. Ю. Василенко , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. наук із соц. ком., ст. викл. кафедри інформаційних систем управління

Д. В. Флуд , Донецький національний університет імені Василя Стуса

здобувач вищої освіти

Посилання

Бобков В. Б., Сагун А. В. Операційні системи та комп’ютерні мережі: навчальний посібник. Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2022. 164 с.

Шмалій В. О. Аналітичний огляд архітектур сучасних локальних комп’ютерних мереж. Вісник студентського наукового товариства «ВАТРА» Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. 2021. Вип. 102. С. 170–176.

Пелих Р. К., Тищенко К. В. Принципи організації MESH-мереж: топології та протоколи. Матеріали Міжнародної науково-технічної конференції студентів та молодих вчених «Фізика, електроніка, електротехніка ФЕЕ-2023». Суми: СумДУ, 2023. 56 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-30

Як цитувати

[1]
Василенко , В.Ю. і Флуд , Д.В. 2023. Типи топологій комп’ютерних мереж, їх переваги та недоліки у використанні. Інформація та соціум. (Лис 2023), 106-108.

Номер

Розділ

Секція 3 Прикладні аспекти використання інформаційних технологій і систем