Електронна бібліотека як нова бібліографічна реальність: окремі теоретичні аспекти

Автор(и)

  • Л. І. Біловус Західноукраїнський національний університет, м. Тернопіль
  • Н. М. Яблонська Західноукраїнський національний університет, м. Тернопіль

Анотація

Особливий інтерес для соціально-гуманітарного пізнання становить дослідження електронної бібліотеки, адже її еволюція тісно пов’язана як з еволюцією суспільства, так і з життям та діяльністю окремих людей. Змінюючись разом із суспільством, бібліотеки також отримують нові вектори розвитку, виконуючи нові, зовсім інші функції. Сучасні трансформаційні тенденції передбачають зміну характеру бібліотек – як українських, так і зарубіжних. Проте в основі розвитку бібліотеки головна роль відводиться особистості – яку роль вона гратиме як у житті окремої людини, так і всього суспільства.

Біографії авторів

Л. І. Біловус , Західноукраїнський національний університет, м. Тернопіль

д-р іст. наук, професор

Н. М. Яблонська , Західноукраїнський національний університет, м. Тернопіль

канд. філол. наук

Посилання

Хрущ С. Інноваційний медіапростір сучасної бібліотеки: аксіологічні орієнтири функціонування. Український журнал з бібліотекознавства та інформаційних наук. 2022. № 9. С. 70–78.

Ярема І. Бібліотека нового покоління та її роль як соціального інституту в інформаційну добу. Вісник Книжкової палати. 2021. № 10. С. 26–30.

Ясперс К. Духовна ситуація часу. Зарубіжна філософія ХХ століття. Книга 6: 1993. С. 100–114.

Freyberg L., Wolf S. Dienstleistungen einer SmART Library – Anwendungspotentiale von Augmented Reality in Bibliotheken. Medienproduktion – Online-Zeitschrift für Wissenschaft und Praxis. 2016. № 9. Р. 11–15.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-30

Як цитувати

[1]
Біловус , Л.І. і Яблонська , Н.М. 2023. Електронна бібліотека як нова бібліографічна реальність: окремі теоретичні аспекти. Інформація та соціум. (Лис 2023), 72-74.

Номер

Розділ

Секція 2  Архівна та бібліотечна справа і зберігання документної інформації в умовах сучасних викликів війни