Архіви електронних документів

Автор(и)

  • О. М. Артеменкова Київський національний університет культури і мистецтв, м. Київ

Анотація

У сучасному інформаційному суспільстві застосування електронних інформаційних технологій поширене в більшості сфер життєдіяльності. Обсяг електронної інформації історичного, наукового, культурного, соціального та економічного значення постійно зростає, тому архіви електронних документів відіграють надзвичайно важливу роль у процесі прийняття стратегічних рішень на всіх рівнях управління та проведення досліджень, оскільки вони є надійним джерелом інформації.
У багатьох країнах функціонують спеціалізовані установи для централізованого державного зберігання інформації, представленої в електронному вигляді. До таких установ належать Національний архів цифрових баз даних Великої Британії, Центр зберігання електронних документів Національної адміністрації з архівів та діловодства США тощо. Оцифрування архівних документів та оприлюднення їх через спеціалізовані вебсайти активно здійснюється силами українських державних архівних установ.

Біографія автора

О. М. Артеменкова , Київський національний університет культури і мистецтв, м. Київ

аспірантка кафедри інформаційних технологій

Посилання

Артеменкова О. М. Пошук архівної інформації про родовід засобами мережі Інтернет. Інформація, комунікація та управління знаннями в глобалізованому світі: зб. матеріалів Другої міжнар. наук. конф., м. Київ, 16–18 травня 2019 р. Київ: Вид-во Ліра-К, 2019. С. 105–106.

Верьовкіна Н. М. Електронний архів як засіб зберігання та пошуку документальної інформації. URL: http://www.confcontact.com/2014-nauka-v-informatsionnom-prostranstve/sk5_veryovkina.htm

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-29

Як цитувати

[1]
Артеменкова , О.М. 2023. Архіви електронних документів. Інформація та соціум. (Лис 2023), 66-68.

Номер

Розділ

Секція 2  Архівна та бібліотечна справа і зберігання документної інформації в умовах сучасних викликів війни