Інформаційні технології в сучасних умовах підготовки фахівців

Автор(и)

  • О. М. Тур Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, м. Кременчук
  • В. В. Шабуніна Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, м. Кременчук

Анотація

У XXI столітті суспільство активно долучається до інформаційних технологій, коли гнучка адаптація до змін стала ключовою компетенцією.
У цьому контексті освітні технології відіграють особливу роль, оскільки вони є основними елементами освітнього процесу і діяльності, що забезпечують їх цілісність та соціально-економічну значущість. Освітні технології стають інструментами, які допомагають розвивати ключові компетенції, дають змогу студентам активно залучатися до навчального процесу, використовувати інтерактивні методи та ресурси, сприяють індивідуалізації та адаптації навчання до потреб кожного здобувача. Вони також розширюють можливості доступу до знань та навчання, забезпечуючи відкритий доступ до освітніх ресурсів через онлайн-платформи, відео-конференції та інші інструменти.

Біографії авторів

О. М. Тур , Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, м. Кременчук

д-р наук із соц. ком., професор

В. В. Шабуніна , Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, м. Кременчук

канд. філол. наук, доцент

Посилання

Гуревич Р. С., Кадемія М. Ю., Козяр М. М. Інформаційно-комунікаційні технології в професійній освіті майбутніх фахівців: монографія. Львів: Вид-во «СПОЛОМ», 2012. 502 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-29

Як цитувати

[1]
Тур , О.М. і Шабуніна , В.В. 2023. Інформаційні технології в сучасних умовах підготовки фахівців. Інформація та соціум. (Лис 2023), 63-65.

Номер

Розділ

Секція 1 Соціальні комунікації та інформаційно-документні системи