Соціальні мережі в інтернет-просторі як сучасний соціокультурний феномен

Автор(и)

  • К. С. Разно Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського
  • О. М. Тур Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

Анотація

Поняття соціальної мережі увійшло в наше життя не так давно, але воно майже повністю поглинуло нас. Потрібно зазначити, що саме поняття «соціальна мережа» має кілька значень у поняттєво-категоріальному апараті cоціології. Головним є визначення, що соціальна мережа – це структура, яка складається з вузлових елементів і зв’язків між ними, тобто соціальної павутини.

Біографії авторів

К. С. Разно , Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

здобувач вищої освіти

О. М. Тур , Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

д-р наук із соц. ком., професор

Посилання

Богдан М. С., Горецька О. В. Психологічні особливості спілкування залежних від соціальних мереж. Психологія і соціологія: проблеми практичного застосування. 2014. С. 25–29.

Вакуліч Т. М. Інтернет-залежність як новий вид адитивної поведінки. Науковий часопис НПУ ім. М. Драгоманова. Серія № 12. Психологія / за ред. Долинської Л. В. Київ: НПУ імені М. П. Драгоманова, 2005. Вип. 7(31) С. 22.

Гнатюк Р. Соціальні мережі: співвідношення позитиву і негативу? URL: http://gazeta. dt.ua/family/socialni-merezhispivvidnoshennyapozitivu-i-negativu.html (дата звернення: 12.11.2022).

Городецька О. Вплив соціальних мереж на розвиток та соціалізацію особистості. URL: https://vipsoft.blob.core.windows.net/contest/041cf057f5dfb5204385e35b82eed715.pdf (дата звернення: 12.05.2023)

Соціальні мережі – незалежна медійна сфера. URL: http://media.parlament.org.ua/n_tg/ action/article_detail/article_id/2826/

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-29

Як цитувати

[1]
Разно , К.С. і Тур , О.М. 2023. Соціальні мережі в інтернет-просторі як сучасний соціокультурний феномен. Інформація та соціум. (Лис 2023), 41-43.

Номер

Розділ

Секція 1 Соціальні комунікації та інформаційно-документні системи