Сучасні аналітичні методи документознавчих досліджень воєнного часу

Автор(и)

  • В. Г. Спрінсян Національний університет «Одеська політехніка», м. Одеса

Анотація

Сьогодні Україна прагне інформаційного суспільства, і за допомогою документів достовірна інформація передається та зберігається у просторі та часі. Створення достовірних документів про події російсько-української війни нині є одним із головних завдань українських архівістів, необхідно досліджувати феномен таких документів у документальному та архівному аспектах.
Проблемами аналізу документів є методи передачі досліджень вчених різних галузей: соціологів, психологів, істориків, журналістів, архівістів тощо. До того ж цілі та завдання аналізу документів у різних експертів істотно відрізняються. Методологія аналізу документів передбачає використання класичних методів (традиційного, якісного) і формальних методів (кількісного). До перших належать публіцистичні, біографічні, літературознавчі, історичні, психологічні, юридичні, соціологічні, лінгвістичні та інші, до других – контент-аналіз.

Біографія автора

В. Г. Спрінсян , Національний університет «Одеська політехніка», м. Одеса

канд. мистецтвознавства, доцент, завідувач кафедри інформаційної діяльності та медіа-комунікацій

Посилання

Антоненко І. Є. Сучасні нормативно-правові акти з керування документаційними процесами. Студії з архів. справи та документознавства. Київ. 2006. Т. 14. С. 48–58.

Бездрабко В. В. Документознавство в Україні: інституціоналізація та сучасний розвиток. Київ. 2009. 720 с.

Бездрабко В. Трансформації тлумачення діловодства як віддзеркалення становлення документознавства. Вісн. Акад. праці і соціальних відносин Федерації профспілок України. 2008. № 2. С. 105–110.

Бєлоусова І. О. Основні етапи розвитку документознавства. Актуальні питання документознавства: історія та сьогодення. Луганськ. 2008. С. 10–13.

Кулешов С. Г. Документознавство: Історія. Теоретичні основи. Київ, 2000. 160 с.

Бібліотекознавство. Документознавство. Інформологія. URL: http://journals.uran.ua/bdi

Вісник Книжкової палати. URL: http://www.ukrbook.net/visnyk.htm. 8. Студії з архівної справи та документознавства. URL: https://undiasd.archives.gov.ua/ studii/index.htm

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-11-29

Як цитувати

[1]
Спрінсян , В.Г. 2023. Сучасні аналітичні методи документознавчих досліджень воєнного часу. Інформація та соціум. (Лис 2023), 11-13.

Номер

Розділ

Секція 1 Соціальні комунікації та інформаційно-документні системи