Інноваційна інфраструктура як елемент забезпечення економічної безпеки України

Автор(и)

  • О. В. Болдуєва ЗНУ
  • О. С. Богма ЗНУ

Анотація

У сучасних умовах господарювання інноваційна діяльність виступає найголовнішим пріоритетом для всіх країн, що прагнуть знайти власну нішу й зайняти міцні позиції у світовій економіці. І в часи кризи, і в періоди позитивного розвитку інновації в сучасній економіці становлять основу конкурентоспроможності фірм, галузей, країн в усьому світі, що, у свою чергу, впливає на забезпечення високого рівня економічної безпеки країни. Не виключенням є і наша країна, для якої одним з головних чинників забезпечення високого рівня власної економічної безпеки виступає використання національного науково-технічного потенціалу. Таким чином, можна стверджувати, що українська дійсність диктує необхідність створення такої системи економічної безпеки на мікро- і макрорівні, основою якої виступала б активізація інноваційних процесів і побудова власної моделі інноваційного розвитку.

Біографії авторів

О. В. Болдуєва , ЗНУ

д-р екон. наук, доц.

О. С. Богма , ЗНУ

канд. екон. наук, доц.

Посилання

Кульпінська Л. Конкурентоспроможність національної економіки в контексті інтеграційних процесів / Л. Кульпінська // Вісник КНТЕУ. – 2004. – № 5. – С. 87–99.

Нестеренко Ю. Мировой опыт формирования национальных инновационных систем и проблемы России / Ю. Нестеренко // Проблемы теории и практики управления. – 2006. – № 1. – С. 81–87.

Тимченко О. І. Інноваційна інфраструктура як чинник забезпечення ефективності інноваційної діяльності малих підприємств [Електронний ресурс] / О. І. Тимченко // Ефективна економіка. – 2012. – № 12. – Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1644

##submission.downloads##

Опубліковано

2022-01-28

Як цитувати

[1]
Болдуєва , О.В. і Богма , О.С. 2022. Інноваційна інфраструктура як елемент забезпечення економічної безпеки України. Інформація та соціум. (Січ 2022), 93-95.

Номер

Розділ

Секція 6 Безпека інформаційних систем