Інформаційні технології для використання архівної інформації щодо генеалогічних досліджень в зарубіжних країнах

Автор(и)

  • О. М. Артеменкова Київський національний університет культури і мистецтв

Анотація

Сьогодні в епоху цифрового інформаційного суспільства вкрай важливу роль у процесі проведення генеалогічних досліджень відіграють архівні вебсайти. Вони створюються для збереження автентичності цифрової інформації про різноманітні документи з питань генеалогії, розширення комунікативного простору архівних установ до генеалогічних джерел, забезпечення вільного доступу всіх охочих до архівної інформації в електронному режимі та забезпечення дієвого ефективного управління обсягами споживання інформаційних ресурсів архівів тощо. Відтак створення належних умов для забезпечення вільного доступу всіх охочих знати і вивчати свій родовід, захист наявних електронних каналів передачі та механізму збереження історико-культурних надбань у цифровому варіанті є вкрай важливими завданнями, які стоять перед сучасними архівними установами України. При цьому окреслені завдання трансформують функції архівних установ та суттєво підвищують їхню соціальну роль і відповідальність перед суспільством.

Біографія автора

О. М. Артеменкова , Київський національний університет культури і мистецтв

аспірантка

Посилання

Палієнко М. Репрезентативність веб-сайтів архівних установ та їх роль у розширенні доступу до документної інформації. Історико-культурна спадщина: збереження, доступ, використання: матер. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 7–9 квітня 2015 р., Національний авіаційний університет / редкол. І. І. Тюрменко та ін. Київ: «Талком», 2015. С. 214–218.

Агенція приватних історичних досліджень «Родоводи» URL: https://rodovody.com.ua/index.php/uk/

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-18

Як цитувати

[1]
Артеменкова , О.М. 2021. Інформаційні технології для використання архівної інформації щодо генеалогічних досліджень в зарубіжних країнах. Інформація та соціум. (Груд 2021), 43-45.

Номер

Розділ

Секція 2 Архівна та бібліотечна справа в інформаційному суспільстві