Структура і зміст навчальної дисципліни «Цифрова культурна спадщина»

Автор(и)

  • В. В. Добровольська Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв

Анотація

Навчальна дисципліна «Цифрова культурна спадщина» є однією із базових для підготовки фахівців зі спеціальності 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», є теоретичною основою сукупності знань та вмінь, що формують компетентного фахівця з бібліотекознавства, архівознавства, документознавства, інформаційних технологій та інших наук інформаційного циклу [3].
Метою викладання дисципліни є формування у майбутніх фахівців знань і навичок щодо створення цифрового фонду документації культурної спадщини; пошуку, оброблення та аналізу інформації з різних джерел, здатність знаходити, аналізувати, досліджувати та узагальнювати інформацію про цифрові об’єкти культурної спадщини та сприяти підвищенню ефективності та результативності функціонування інфраструктурних складових інформаційної, бібліотечної та архівної справи.

Біографія автора

В. В. Добровольська , Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв

д-р наук із соц. комунікацій, доц.

Посилання

Dobrovolska Viktoriya, Kalinina-Symonchuk Yuliia. Criteria and priorities for selecting objects of historical and cultural documentary heritage for digitization. Рукописна та книжкова спадщина України. 2020. Вип. 25. С. 310–323.

Добровольська В. В. Інформаційно-документаційне забезпечення розвитку соціокомунікаційного простору культури в Україні: монографія / М-во культури та інформаційної політики України, Нац. акад. керів. кадрів культури і мистецтв. Київ: НАКККіМ, 2020. 352 с.: ISBN 978-966-452-305-6

Цифрова культурна спадщина: робоча прогр. для студ. спец. 029 «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» / Нац. акад. керів. кадрів культури і мистецтв; уклад. О. М. Збанацька. Київ: НАКККіМ, 2020. 6 с. URL: https://nakkkim.edu.ua/ images/Instytuty/Instytut_praktychnoyi_kulturolohiyi_ta_artmenedzhmentu/KAFEDRA_KULTUROLOHII_TA_INFORMATsIINYKh_KOMUNIKATsII/ ROBOChI_PROHRAMY_NAVChALNYKh_DYSTsYPLIN/RP_TsKS.pdf

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-17

Як цитувати

[1]
Добровольська , В.В. 2021. Структура і зміст навчальної дисципліни «Цифрова культурна спадщина». Інформація та соціум. (Груд 2021), 59-61.

Номер

Розділ

Секція 3 Прикладні аспекти використання інформаційних технологій і систем